Bangkok Thailand

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en is een fascinerende stad vanwege haar rijke cultuur, historie en energieke uitgaansleven. Bangkok was oorspronkelijk een havenstad met de naam Klap Makok aan de oever van de rivier Chao Phraya. Maar nadat Ayutthaya (voorheen de hoofdstad van Thailand) door het Birmaanse leger in 1767 was vernietigd, werd Bangkok door Koning Chakri in 1782 tot hoofdstad van Thailand verklaard. Thailand werd nooit gekoloniseerd waardoor ook Bangkok haar unieke cultuur en erfenis intact heeft kunnen houden. Bangkok is uiteindelijk een combinatie van een grote, dynamische en moderne metropool met een zachtaardige, oude cultuur.
Het oude centrum van Bangkok ligt op het eiland Rattanakosin. Hier vind je de belangrijke toeristische trekpleisters van de stad, waaronder het Koninklijk Paleis (Grand Palace) en diverse tempels. De zakendistricten van Bangkok zijn Bang Rak (Silom) en Sathon, dat herken je meteen aan de wolkenkrabbers.

Bangkok Thailand


1. Bezienswaardigheden, hoogtepunten en activiteiten

Bangkok heeft voor de toeristen vele bezienswaardigheden. In Bangkok zijn schitterende boeddhistische tempels, prachtige paleizen, drijvende markten, talrijke winkelcentra, kuuroorden, trendy clubs en bars.
De Boeddhistische tempels van Bangkok onderscheiden zich in hun inspirerende architectuur en bijzondere versiering. Bekende historische tempels van Bangkok zijn Wat Pho, Wat Mahathat, Wat Traimit, Wat Sutat en Wat Saket.
Van de drijvende markten is Damnoen Saduak bekend geworden door de films van James Bond. Deze markt lijkt chaotisch doordat de smalle kanalen zijn vol gepakt met kleine platte boten.
Een ideale plaats om in Bangkok te gaan winkelen is China Town, het oude zakencentrum van Bangkok. En als je er niet van houdt om je nachten te verslapen dan heeft Bangkok genoeg mogelijkheden tot vertier in het nachtelijk uitgaansleven van Patpong, met discotheken, nachtclubs en Gogo bars.

a. Grand Palace en Wat Phra Kaew

Een bezoek aan Bangkok is niet compleet zonder een stop bij het indrukwekkende Grand Palace en de nabijgelegen Wat Phra Kaew, de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Het complex is doordrenkt van geschiedenis, met prachtige architectuur en weelderige tuinen die de koninklijke grootsheid van Thailand weerspiegelen.

b. Wat Arun

Wat Arun, ook bekend als de Tempel van de Dageraad, is een andere adembenemende tempel aan de oevers van de Chao Phraya-rivier. Het is vooral indrukwekkend tijdens zonsondergang wanneer de tempel verlicht wordt en een schitterende reflectie creëert op het water.

c. Chatuchak Weekendmarkt

Voor de shopliefhebbers is de Chatuchak Weekendmarkt een paradijs. Met duizenden kraampjes biedt deze markt een overvloed aan lokale ambachten, kleding, sieraden en culinaire lekkernijen. Het is de perfecte plek om te verdwalen en de lokale cultuur op te snuiven.

d. Floating Markets

Een unieke ervaring in Bangkok zijn de drijvende markten, zoals Damnoen Saduak en Amphawa. Hier kunt u lokale lekkernijen proeven terwijl u per boot langs kleurrijke kraampjes vaart die alles verkopen, van vers fruit tot ambachtelijke souvenirs.

e. Skyline vanuit de Baiyoke Sky Tower

Voor een adembenemend uitzicht over de stad moet je de Baiyoke Sky Tower bezoeken. Dit indrukwekkende gebouw is het hoogste in Bangkok en biedt een panoramisch uitzicht op de skyline, vooral 's avonds wanneer de stad verlicht is.

f. Fietstocht door Bangkok

Verken de stad op een meer ontspannen manier met een fietstocht door de smalle steegjes en levendige markten van Bangkok. Dit geeft u de gelegenheid om de stad op een unieke manier te ervaren, weg van de drukte van het verkeer.

g. Kookcursussen

Ontdek de geheimen van de Thaise keuken door deel te nemen aan een kookcursus. Leer de kunst van het bereiden van heerlijke gerechten met verse kruiden en specerijen, en proef vervolgens uw eigen creaties.

Bangkok informatie Bangkok hoogtepunten
Bangkok Wat Arun tempel Thailand
Wat Arun Tempel

2. Bereikbaarheid

In 2006 is de nieuwe luchthaven International Airport Suvarnabhumi of New Bangkok International Airport geopend. Dit vliegveld ligt 30 kilometer ten oosten van Bangkok.
De luchthaven Suvarnabhumi heeft een directe verbinding met Bangkok met behulp van de Suvarnabhumi Airport Rail Link. Dit is een hogesnelheidstrein (Skytrain) die rijdt tussen de luchthaven en Bangkok centrum. Met de taxi duurt een rit van het vliegveld naar het centrum ruim 40 minuten. Verder rijden er intercitybussen van de luchthaven naar Pattaya.
Bangkok is het centrale knooppunt van alle spoorlijnen van Thailand. Het belangrijkste station is het Hua Lamphong-station, dat ook het knooppunt is voor buslijnen die Bangkok met andere steden in Thailand verbindt.

Bangkok kaart


3. Het weer en klimaat in Bangkok

De beste tijd om Bangkok te bezoeken is vanaf de maanden november tot en met februari, wanneer de noordoostelijke moesson een koele, droge wind blaast. De gemiddelde temperatuur overdag is dan 30 graden Celcius.
Het hete en droge seizoen is vanaf maart tot en juni, met een gemiddelde temperatuur overdag van 34 graden Celcius. Juli tot en met oktober is het moessonseizoen. Er valt dan het grootste deel van de jaarlijkse neerslag van Thailand en is de luchtvochtigheid gemiddeld 89%.

Weersverwachting in Bangkok


4. Toerisme

Bangkok is een toeristisch knooppunt met een uitgebreide reeks accommodaties, variërend van luxe hotels tot betaalbare hostels. De stad is goed verbonden met een uitgebreid openbaar vervoerssysteem, waaronder de Skytrain en metro, waardoor het gemakkelijk is om de verschillende delen van de stad te verkennen.

Vakantie Thailand


5. Interactieve stadskaart van Bangkok