Koh Samet ThailandsStrand Thailand

Koh Samet is een van de mooiste eilanden van Thailand.
Koh Samed is beroemd om zijn schoonheid en locatie. Het ligt dicht genoeg bij Bangkok voor weekendtrips en ver genoeg van de hoofdstad om buitenlandse toeristen een kans te geven weg te komen van de drukte. Hoewel het toerisme op Koh Samet is ontwikkeld, heeft het zijn charme behouden. Ko Samet is een relaxte eilandparadijs waar de nadruk minder ligt op het doen van dingen en meer op het genieten van zon,zee en strand.


1. Stranden

Koh Samet maakt deel uit van het Khao-Laem-Yah Koh Samet National Park en geniet zodoende natuurbescherming van de Thaise National Parks Division. Het eiland heeft prachtige witte zandstranden, uitstekend om te relaxen. Er zijn in totaal 14 witte stranden die omringd zijn door kleurrijke riffen.
De meeste stranden zijn aan de oostelijke kant van het eiland. De stranden liggen verborgen in kleine baaien en zijn ongeveer 200 meter lang. Van noord naar zuid zijn er aan de oostkust de stranden Hat Sai Kaeo, Hat Hin Khrong, Hat Khlong Phai, Ao Phutsa, Ao Thapthim, Ao Naun, Ao Cho, Ao Thian, Ao Wai, Ao Kio Na Yok en Ao Karang. Het enige strand aan de westkant is Ao Phrahis.


2. Winkelen en uitgaansleven

Het uitgaansleven is er bescheiden. Om middernacht zijn de meeste strandbars en terassen gesloten en verplaatst het zich naar de barretjes in de straten.
Koh Samed heeft niet veel meer dan winkels die de noodzakelijke accesoires aanbieden die je nodig hebt voor op het strand (sarongs, t-shirts). De hoofdstraat van Saikaew Beach heeft de meerderheid van de lokale winkels, bars, restaurants en internetcafes op het eiland. Er zijn geen markten op Koh Samed, wel enkele supermarkten. Op het eiland zijn geen banken, maar wel meerdere ATM-pinautomaten. In Saikaew is een politiebureau en kleine zieknhuis.


3. Activiteiten op Koh Samet

Koh Samet is een uitstekende vakantiebestemming voor duiken en verschillende watersporten. Je vind er een groot aantal verhuurpunten voor kanoën, zeilen, windsurfen, duiken en jetskiën.
Het eiland is in verhouding erg klein en zodoende eenvoudig te voet, per fiets, mountain bike of met een motorfiets te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan enkele van de kleinere, meer afgelegen stranden. Daarnaast zijn er meerdere bedrijven op het eiland die verschillende boottochten aanbieden om een langzame boot of speedboot een dagje rond het eiland te varen of de omliggende eilanden van Samet te bezoeken.
Activiteiten:
  1. Duiken (Scuba Diving) en snorkelen, Je kunt er duiklessen nemen en duikexcursies ondernemen o.a. naar de naburige eilanden Koh Talu en Koh Kudee
  2. Paradise Park Farm
  3. Samet nightlife, met de bars is voornamelijk in Saikaew te vinden
  4. Thai Boxing Muay Thai bij het strand AO Phai
  5. Dynamic Yoga en Ayurvedic Wellness met Amaro
  6. PADI duikcentra zijn gevestigd in Saikaew Beach Resort/Ao Prao Resort
  7. UDI'S Duikcentrum is te vinden aan het strand van Ao Phai


4. Resorts, hotels en guesthouses

Op Koh Samed zijn 28 resorts waarvan er 19 een eigen zwembad heeft.


5. Duiken

Met de rustige omringende wateren en de koraalriffen heeft Ko Samet voor iedere duiker van elk niveau wel iets te bieden. Maar het is vooral een goede plek om te leren duiken met lessen in kleine groepen en vaak zelfs een privé-instructeur. Met een diepte variërend van 5 meter tot 25 meter is er een verscheidenheid aan lokale duikplekken. Er zijn duikplekken met prachtige koraalriffen bij de omringende eilanden van Koh Samet, zoals Ko Talu, die kunnen worden bezocht.


6. Geografie

Ko Samed heeft maar ongeveer 3.000 bewoners. Het is ongeveer 13,1 vierkante kilometer groot en heeft enigszins de vorm van de letter "T". Van noord naar zuid is het eiland 7 kilometer lang en van oost naar west is het 4 kilometer op zijn breedste punt. Het eiland heeft slechts drie wegen. Een daarvan verbindt Saikaew met Ao Noi Na, de andere twee verbinden Saikaew met de oostelijke en zuidelijke route. Er zijn slechts enkele auto's op Koh Samed, maar motoren zijn er talrijk.


7. Bereikbaar per bus en boot

Om vanuit Bangkok naar Koh Samet te komen vertrekken dagelijks bussen vanaf Bangkok's Eastern Bus Terminal (Ekkamai) naar Ban Phe. De busreis duurt meestal 3,5 tot 4 uur en kost 200 baht.
Koh Samet is vanuit de haven van Ban Phe per boot bereikbaar. Veerboten vertrekken regelmatig tussen 8 en 18 uur vanuit Ban Phe naar Koh Samet. Je kunt er ook voor de overtocht een speedboot huren.

Koh Samet Kaart


Koh Samet Vakantie


Koh Samet vakantie
8. Meer informatie over Koh Samet