Het weer en klimaat in Koh Samet


Thailand heeft een tropisch klimaat met hoge temperatuur en luchtvochtigheid en dat wordt gedomineerd door moessons. April en mei zijn de heetste maanden van het jaar. Je hoort dan zelfs de Thaise mensen klagen over de hitte.
In juni begint de Zuidwest moesson welke een regenachtige seizoen met zich meebrengt en duurt tot het einde van oktober.
Vanaf november tot eind februari is het klimaat met een koele noordoostelijke wind en een lagere luchtvochtigheid veel minder uitdagend. Dit is ook het belangrijkste toeristenseizoen en de beste tijd om Thailand te bezoeken.
Het noorden en het noordoosten zijn over het algemeen in de winter koeler en in de zomer heter dan in het Zuiden van Thailand.


Het weer in Koh Samet is net als in de rest van Thailand onderhevig aan de jaarlijkse moessonregens, die het zwaarst zijn van juni tot september. De koelste en droogste periode van het jaar is december tot en met februari. Tijdens het regenseizoen zijn de buien gewoonlijk van korte duur en schijnt voornamelijk de zon.
Er is niet veel te doen op Koh Samet, afgezien van zonnebaden en relaxen. Er zijn namelijk slechts enkele historische of culturele attracties in de omgeving.Koh Samet Weersverwachting in Koh Samet Thailand
Mee informatie over Koh Samet