Thailand Eilandhoppen


Eiland hoppen in Thailand is vooral populair onder de backpackers. Thailand is namelijk een ideale bestemming om van eiland naar eiland rond te trekken.
Het is door de vele ferries en speedboten ook vrij eenvoudig om van het ene naar het andere eiland te varen. Ferries gaan op geplande tijden en hebben vaste routes tussen de meeste eilanden en het vaste land van Thailand.
De mooiste bestemmingen voor eiland hoppen in Thailand liggen vooral aan de westkust van Thailand in de Andaman Zee. Deze eilanden hebben zeer mooie stranden, vele accomodaties en een ruime aanbod aan restaurants en bars. Daarnaast zijn hier uistekende duik- en snorkellocaties.
Op de meer onbekende eilandjes hangt er voor de echte backpacker een relaxte sfeer.

Eiland hoppen is onder andere mogelijk vanuit de volgende plaatsen en eilanden:
  1. Vanuit Koh Lipe: Koh Tarutao, Koh Adang, eilanden van het Taruato National Marine Park, Koh Bulon, Koh Tong, Koh Rawi (Andaman Zee). Het eiland Koh Lipe is met de boot te bereiken vanuit Koh Lanta, Koh Phi Phi, Phuket en Krabi. Uit de haven van Pakbara (of Pak Bara) vertrekken eveneens boten naar Tarutao, Bulon en Lipe.
  2. Vanuit Krabi: Koh Yao Yai en Koh Yao Noi,Koh Gai en Koh Tup (Andaman Zee).
    Krabi wordt vooral gebruikt als uitvalsbasis naar verschillende eilanden in de omgeving.
  3. Vanuit Phuket: Koh Yao Yai en Koh Yao Noi, Koh Bon, Koh Phi Phi, Koh Lanta, Panak Island en Khao Phing Kan (het James Bond eiland), Similan Islands (Andaman Zee).
  4. Vanuit Koh Lanta: Koh Lanta Noi en Koh Lanta Yai, Koh Kradan, Koh Mook, Koh Ngai, Koh Jum, Koh Phi Phi.
  5. Vanuit Koh Samui: Koh Tao, Koh Pha Ngan en andere eilanden van het Ang Thong National Marine Park (o.a. Koh Wua Talap, Koh Paluay, Koh Taen), Koh Nangyuan (Golf van Thailand). Koh Pha Ngan (of Koh Phangan) is belend om haar Full Moon Party.
  6. Vanuit Koh Chang: de kleinere eilanden Koh Kood, Koh Mak, Koh Ngamin en Koh Wai (Golf van Thailand).

Beste reistijden

De beste reistijd naar de eilanden in de Golf van Thailand is de maanden maart tot en met september.
De maanden november tot en met april is de beste reisperiode voor de Thaise eilanden in de Andaman Zee. Dan varen de meeste boten. In de natte zomermaanden is de veerdienst vaak nog maar beperkt tot een boot per dag.


Bootverbindingen

Ook van het eiland Langkawi in Maleisië vaart een veerboot via Koh Lipe, Koh Lanta, Koh Phi Phi naar Phuket.
Vanuit Surat Thani aan de oostkust van Thailand is het eiland Koh Samui in de Golf van Thailand met de veerboot te bereiken. Vandaaruit kun je vervolgens boottochten en duikexcursies naar Koh Tao, Koh Pha Ngan en het Ang Thong National Marine Park ondernemen.


Vliegtuig

Vanaf Bangkok zijn diverse binnenlandse vluchten naar andere plaatsen in Thailand, onder andere Pak Bara, Koh Samui, Phuket en Krabi.
In het hoogseizoen zijn er ook directe charters vanuit Europa en Australië naar Phuket. Wil je een binnenlandse vlucht Bangkok/Phuket vermijden, boek dan een direct vlucht van Amsterdam naar Phuket.Meer informatie over eilanden van Thailand