Thailand Geld- en bankzaken


Valuta

Nationale munteenheid van Thailand is de Thai Bath.
Een Bath is onderverdeeld in 100 Satang.


Actuele koers van de Thaise Bath

Geld pinnen

Het is niet nodig om Thais geld in Nederland aan te schaffen. In Thailand kun je namelijk in de grote steden en toeristische plaatsen heel gemakkelijk Thaise geld pinnen, zo ook al bij aankomst op het vliegveld. Op jouw bank- of giropas moet wel het Maestro/Cirrus logo afgebeeld zijn. Daarnaast krijgt je in Thailand altijd een veel betere koers bij de Thaise banken, dan in de hotels.
Wil je weten of en waar je op de plaats van jouw bestemming kan pinnen, dan kun je dit opzoeken via de volgende links:
  1. Mastercard
  2. VISA

Creditcard

Creditcards als Visa, American Express en Master Charge worden in de hotels, restaurants, grotere winkels van Bangkok en de belangrijkste toeristische centra vrijwel overal geaccepteerd. Verlies de kaart bij het betalen niet uit het oog, want een duplicaat is eenvoudig gemaakt.

Geld wisselen

Buitenlandse valuta en travelcheques kunnen probleemloos worden gewisseld worden bij banken, hotels en wisselkantoren. De openingstijden van de banken zijn maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 15.30 uur. Particuliere wisselkantoren zijn te herkennen aan het uithangbord met "Money Exchange".

Klein geld

Je dient goed op te letten met welke munten je betaalt. De Thaise munten van dezelfde waarde kunnen van vorm, dikte en afmetingen verschillen. Maar ook munten van verschillende waarde kunnen vrijwel identiek uitzien en je kunt ze daardoor makkelijk verwisselen.

Geld op zak

Schaf een moneybelt aan. Bewaar hierin je grote bedragen papier geld en travelcheques. Loop niet met teveel groot geld in je portemonnee rond. Bij betalen valt dit op en vraag je om problemen.

Banken in Thailand

  1. Bank of Ayudhya
  2. Bangkok Bank
  3. Bank Thai
  4. Kasikorn Bank
  5. Krung Thai Bank
  6. Siam City Bank
  7. Siam Commercial BankThais papiergeld - Thailand bankbiljetten


Thais geld 20 baht
20 Baht

Thais bankbiljet 50 baht
50 Baht

Thais bankbiljet 100 baht
100 Baht

Thais bankbiljet 500 baht
500 Baht

Thais bankbiljet 1000 baht
1000 Baht

 Meer informatie over geld, geld opnemen