Reistips voor Thailand






1. Lokale tijd

In de zomer is het in Thailand 5 uur later dan in Nederland en in de winter 6 uur later. (GMT/UTC +7)

2. Elektriciteit

In Thailand is de netspanning 220 Volt (50Hz), net als in Nederland. Neem voor de zekerheid wel een verloopstekker (:wereldstekker) mee, want er zijn soms andersoortige stopcontacten.

3. Telefoneren

Vanuit Nederland: 0066 draaien, dan het netnummer zonder 0 en daarna het abonneenummer draaien.
Vanuit Thailand draai je eerst 00131, daarna het netnummer zonder 0 en dan het abonneenummer.
Jouw mobiele telefoon functioneert in Thailand. Voor gesprekken binnen Thailand is het verstandig om in dit land een aparte sim-kaart te kopen, want dat is een stuk voordeliger.
Hou rekening met hoge roamingkosten. Raadpleeg hierover jouw provider.

4. Geld- en bankzaken

De nationale munteenheid is Bath (code THB). Je dient goed op te letten met welke munten je betaald. De Thaise munten van dezelfde waarde kunnen van vorm dikte en afmetingen verschillen, maar ook munten van verschillende waarde kunnen vrijwel identiek uitzien en je kan ze daardoor makkelijk verwisselen.
In de toeristische gebieden en grote steden zijn pinautomaten (ATM) te vinden. Bij banken en hotels kun je geld wisselen. Creditcards worden in vrijwel alle hotels, restaurants en grotere winkels geaccepteerd. Voor meer informatie over geld- en bankzaken, en de koers van de Bath, ga naar:

Geld- en Bankzaken

5. Kleding

Wanneer je een boeddhistische tempel wilt bezoeken, kun je beter geen korte broek, shorts, mouwloze shirts of minirokjes dragen. Neem een sarong mee in je rugzak, want deze komt altijd van pas om eventueel blote lichaamsdelen af te dekken en toch toegang te krijgen tot de tempel.

6. Leidingwater

Het kraanwater in Thailand is niet drinkbaar, men maakt gebruik van flessen water. Je kunt dan ook overal mineraalwater of drinkwater kopen.

7. Eten en drinken

Veel drinken is in de tropen erg belangrijk. Drink vanwege de hoge temperatuur voldoende water. Je hebt al gauw minimaal 2 liter per dag nodig. Drink geen water uit de kraan, maar koop flessen mineraal water. Als je Thailand voor het eerst bezoekt, doe je er goed aan de eetstalletjes links te laten liggen, want je loopt kans om last van je maag te krijgen. Vermijd rauw of niet goed doorbakken vlees en rauwe groenten. Wees voorzichtig met fruit dat ongeschild gegeten moet worden. Veel mensen in een restaurant is een graadmeter voor kwaliteit. En was vooral je handen voordat je gaat eten.

8. Medische zorg, medicijnen en intentingen

Het is aan te raden zelf een reisapotheek met reguliere geneesmiddelen mee te nemen. Neem speciale geneesmiddelen in voldoende mate mee of vraag de arts om een recept.
In geval van ziekte kun je in de steden naar een huisarts gaan. Hotels hebben vaak ook een hoteldokter. Moet je in een ziekenhuis worden opgenomen of heb je medisch-specialistische zorg nodig, dan kun je het beste direct contact opnemen met jouw reisverzekeraar.

Medische Zorg


Ga je op vakantie naar Thailand, ga dan altijd na of je voorzorgsmaatregelen dient te nemen tegen ziektes als Gele Koorts, Buiktyfus, Dyfterie, Tetanus, Polio, Hepatitis A en Hepatitis B.

Gezondheid en vaccinaties.

9. Bagage meenemen

Wat je aan bagage moet of kunt meenemen hangt af van jouw vakantiebestemming en reissituatie. Een georganiseerde vakantie vraagt een andere voorbereiding en bagage dan als je gaat rondreizen of backpacken. Maak voordat je op vakantie vertrekt een checklist waar je aan moet denken en een inpaklijst voor de bagage die je wilt meenemen. Om je hierbij te helpen vind je op de volgende pagina tips om een inpaklijst voor je bagage op te stellen.

inpaklijst bagage

10. Veiligheid

Elk land heeft zo haar veiligheidsrisico's als je in het land wil rondreizen of verblijven. Politieke ontwikkelingen, natuurgeweld, terrorisme, de lokale gezondheidszorg, verkeer, onveilige gebieden zijn zo enkele risico's waar je rekening mee moet houden of op moet voorbereiden. Informatie over veilig reizen in Thailand en de risico's die verbonden zijn aan een verblijf in Thailand vind je op de volgende pagina.

Veilig op reis


11. Reis voorbereiden

Een georganiseerde vakantie vraagt een andere voorbereiding dan als je gaat rondreizen of backpacken. Bereid je altijd goed voor op je vakantie, anders kan je wel eens voor onaangename verrassingen komen te staan. Stel dus ruim voordat je op vakantie gaat een checklist op waar je aan moet denken voordat je vertrekt. Zeker als je op rondreis naar Thailand gaat is het van belang eerst goed in te lezen over je vakantiebestemming, zodat je een idee krijgt waar je in dat land zoal rekening mee dient te houden.

Reis voorbereiden

12. Paspoort en visum

Informatie over noodzakelijke reisdocumenten, paspoort, visum en de Nederlandse Ambassade in Thailand vind je op:

Paspoort en visum.

13. Reisverzekering

Daarnaast is het ook altijd verstandig om een reisverzekering te hebben met dekking voor medische kosten. Voor meer informatie over reisverzekering, ga naar:

Reisverzekering



14. Meer informatie