Veilig op reis1. Risico's op reis in Thailand

Wil je veilig op reis naar Thailand, kijk dan even op de website van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij geeft namelijk voor elk land haar reisadvies.
Met dit reisadvies kun je jezelf beter voorbereiden op risico's die aan een verblijf in Thailand verbonden zijn.
De actuele reisadvies voor Thailand vind je op:
   Ministerie van Binnenlandse Zaken: Reisadvies Thailand

Behalve actuele informatie over de politieke situatie in het land, vind je ook informatie over terrorisme, criminaliteit, onveilige gebieden en medische voorzieningen.

2. Drugs gebruik in Thailand

In toeristische gebieden zijn drugs makkelijk verkrijgbaar. Wees je ervan bewust dat de straf voor het bezit van, of handel in drugs in Thailand veel zwaarder is dan in Nederland. De meeste Nederlanders die in een Thaise gevangenis zitten, zijn veroordeeld wegens drugsbezit. In Thailand maakt men weinig verschil tussen softdrugs en harddrugs. Voor beide word je zeer zwaar bestraft. Je kunt zelfs de doodstraf voor krijgen.

Op stranden spelen drugshandelaren, politieagenten en tussenpersonen vaak onder één hoedje. Na de verkoop van drugs, arresteren agenten in burger de koper. Terwijl de koper gevangen is, wordt ook zijn of haar paspoort afgenomen. Een tussenpersoon treedt daarna op als bemiddelaar. De koper moet dan een extreem hoge borgsom betalen om weer vrij te komen.
Let dus ook op voor deze gevaren op de Full Moon Party.


3. Terrorisme

In 2014, 2015 en augustus 2016 hebben zich diverse terroristische aanslagen voorgedaan waarbij explosieven zijn afgegaan. Dit gebeurde in Bangkok, Koh Samui, Phuket en Hua Hin. Het doel was om de openbare orde te verstoren. Bij deze aanslagen zijn doden en gewonden gevallen. Let dus altijd goed op veiligheidsrisico's op plaatsen waar veel mensen komen. Wees alert. Zijn er demonstraties wees dan ervan bewust dat deze kunnen uitdraaien op geweld.

4. Problemen op reis

Wat doe je als je geld of paspoort is gestolen, of je bagage bent kwijtgeraakt? Wat moet je doen als je een ernstig ongeluk krijgt, in het buitenland wordt opgepakt of met spoed terugmoet naar Nederland? De volgende website geeft antwoord op deze en vele andere vragen als je op jouw vakantie in problemen komt: Problemen op reis